Overbruggingszorg

Wat is overbruggingszorg? Misschien is dit wel de zorgvorm waar je naar op zoek bent. Overbruggingszorg is een tijdelijke vorm van zorg en ondersteuning die wordt ingezet wanneer er sprake is van een overgangssituatie. Dit kan bijvoorbeeld zijn na een ziekenhuisopname, bij revalidatie, na een operatie of tijdens een wachtperiode voor een langdurige zorgoplossing. Het doel van overbruggingszorg is om de zorgvrager te helpen bij het herstellen, revalideren of stabiliseren, zodat zij uiteindelijk weer zelfstandig kunnen functioneren. 

Overbruggingszorg brede foto

De voordelen van overbruggingszorg zijn talrijk. Allereerst biedt het de zorgvrager de mogelijkheid om in een veilige en professionele omgeving te herstellen of te revalideren. Er is 24/7 zorg en ondersteuning beschikbaar, afgestemd op de specifieke behoeften van de zorgvrager. Dit kan variëren van persoonlijke verzorging en verpleegkundige zorg tot fysiotherapie en psychosociale begeleiding. 

Daarnaast biedt overbruggingszorg ook ondersteuning aan de mantelzorgers. Zij kunnen tijdelijk ontlast worden van de intensieve zorgtaken, waardoor zij even op adem kunnen komen en tijd voor zichzelf hebben. Dit draagt bij aan het voorkomen van overbelasting en het behoud van hun eigen welzijn. 

Op onze website vindt u informatie over de verschillende vormen van zorg waar wij u mee kunnen helpen, zoals tijdelijke opname in een zorginstelling, thuiszorg en dagopvang. We leggen uit hoe u overbruggingszorg kunt aanvragen en welke kosten hieraan verbonden zijn. Daarnaast bieden we tips en advies voor zowel de zorgvrager als de mantelzorger over hoe zij het beste gebruik kunnen maken van overbruggingszorg en hoe zij zich kunnen voorbereiden op de overgang naar een langdurige zorgoplossing. 

Neem gerust een kijkje op onze website en ontdek hoe overbruggingszorg uw leven kan verlichten tijdens een overgangssituatie. We hopen dat u de informatie vindt die u zoekt en dat u geïnspireerd raakt om gebruik te maken van deze waardevolle zorgvorm.

Meer weten over

Overbruggingszorg?

Betrouwbaar en vakkundig

We zijn er speciaal voor u

Xtra zorg en aandacht

ZorgXperts - betrouwbaar, vakkundig & vol zorg

Warmte en aandacht voor uw unieke behoeften

Betrouwbaar en vakkundig

De palliatieve fase is één van de belangrijkste momenten van het leven. We nemen daarom de tijd om uw wensen en behoeften in kaart te brengen en stil te staan bij het afscheid dat er komen gaat. Al onze directe collega’s kunnen zich goed inleven en zijn onbevooroordeeld ten opzichte van rituelen en geloofsovertuigingen die tot uitdrukking komen bij iemands sterfbed.

Extra zorg en aandacht

Bij ZorgXperts zijn we er om u de medische ondersteuning te bieden die u verdient. Onze ervaren medische professionals begrijpen het belang van zorgvuldige en doeltreffende behandelingen tijdens uw palliatieve fase. Uw welzijn en kwaliteit van leven staan voorop. Met zorgvuldige aandacht en bewezen expertise, zetten we ons in om u te helpen comfortabel en met vertrouwen te leven.

Wij zijn er speciaal voor u

Bij ZorgXperts begrijpen we dat zorg niet stopt bij zonsondergang. Onze waak- en nachtzorg biedt u geruststelling en comfort gedurende de hele dag. We staan aan uw zijde, ongeacht het uur, om u te ondersteunen en te zorgen dat u zich omringd voelt door liefdevolle zorg. Met onze toegewijde zorgverleners kunt u gerust in slaap vallen, wetende dat we over u waken.

Innovatieve zorgbenadering

Bij ZorgXperts geloven we in het toepassen van innovatieve zorgmethoden en moderne technologieën om uw comfort en welzijn te verbeteren. Onze zorgverleners blijven op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de palliatieve zorg om u de best mogelijke zorg te bieden.

Holistische ondersteuning

Onze benadering van palliatieve zorg is holistisch, waarbij we niet alleen aandacht besteden aan fysieke behoeften, maar ook aan emotionele, sociale en spirituele aspecten van uw welzijn. We streven naar een uitgebalanceerde ondersteuning die alle aspecten van uw leven omvat.

Betrokkenheid van het team

Naast onze zorgverleners omvat ons ondersteuningsteam ook gespecialiseerde maatschappelijk werkers, geestelijk verzorgers en therapeuten. We werken samen om een uitgebreide en geïntegreerde zorgervaring te bieden die is afgestemd op uw individuele behoeften.

Wij zijn aangesloten bij...

Warmte en aandacht voor uw unieke behoeften

PZNL Logo
Sociale-kaart-logo
Logo_Zorgkompas
NPZ-logo

Download hier de ZorgXperts brochure

Uw gegevens zijn veilig bij ons