voordelen palliatieve zorg

Wat zijn de voordelen van palliatieve zorg?

Palliatieve zorg richt zich actief op het verlichten van allerlei lichamelijke, mentale en spirituele symptomen bij mensen met een ernstige ziekte. Het helpt ook families om te gaan met de uitdagingen die ze tegenkomen.

Deze zorg werkt samen met behandelingen gericht op genezing om de levenskwaliteit van iedereen die te maken heeft met een ernstige ziekte te verbeteren. Het kan beginnen vanaf de diagnose en doorgaan als genezende behandeling stopt en de aandacht verschuift naar hospicezorg en kwesties rond het levenseinde.

Hoe palliatieve zorg de kwaliteit van het leven verbetert

Palliatieve zorg wordt geleverd door een multidisciplinair team van zorgverleners. Dit team bestaat doorgaans uit huisartsen, specialisten in palliatieve zorg, verpleegkundigen, maatschappelijk werkers, geestelijken of andere spirituele adviseurs, diëtisten, fysiotherapeuten en vrijwilligers.

Voordelen

De inspanningen van deze zorgexperts bieden veel voordelen, waaronder:

  • Beheersing van fysieke symptomen zoals pijn, misselijkheid en vermoeidheid.
  • Verlichting van mentale aandoeningen zoals depressie en angst.
  • Beter begrip van het behandelplan.
  • Hulp bij omgaan met de gezondheidszorg en verzekeringen, wat de kosten kan verminderen.
  • Spirituele begeleiding en ondersteuning.
  • Meer gevoel van controle en gemoedsrust.
  • Tevredenheid met de zorg en aandacht voor de behoeften van de patiënt.
  • Minder onnodige ziekenhuisbezoeken.

Of het nu wordt gegeven tijdens behandeling of aan mensen die hebben besloten te stoppen, palliatieve zorg helpt patiënten zich meer te richten op vrienden en familie en minder op hun ziekte.

Meer informatie

Voor meer informatie over palliatieve zorg, kunt u gerust contact met ons opnemen.

Wij hebben persoonlijke ervaring met het balanceren van werk, gezinsverantwoordelijkheden en de zorg voor onze ouders. We begrijpen wanneer iemand alle mogelijke behandelingen heeft ondergaan. Met onze klinische ervaring zijn we goed bekend met het verloop van ziekten. Onze inzet is gericht op

het verbeteren van de levenskwaliteit en het positief doorbrengen van elke dag. Wij vinden dat iemand aan het einde van zijn leven het leven optimaal moet kunnen beleven.

Wilt u direct persoonlijk contact? Marjan Ide is mobiel bereikbaar op 06-15 112 339 een e-mail te sturen naar welkom@zorgexperts.nl.

Bekijk ook

Download hier de ZorgXperts brochure

Uw gegevens zijn veilig bij ons